اصحاب حضرت رسول(ص)

زندگینامه ام اسلم

دانـشـمندان و محدثین بزرگى مانند: شیخ کلینى , در کتاب کافى و ابن میثم بحرانى در کتاب مدین;۱۲۷;رذچ& المعاجز اماسلم صاحب حصا;۱۲۷;رذچ&, را, راوى حدیث از پیغمبر(ص ) دانسته اند.

و عـلـت ایـن کـه ایـن زن بـه لقب حصاه یعنى سنگریزه شهرت یافته , همانطور که در حدیث زیر مـى خـوانیم ,این است که وى در داستان ملاقات خود باپیامبر(ص ) با یک مشت سنگریزه سروکار پیدا کرده است .

از طرف دیگر همانطور که خواهیم دید, وى یک زن اهل مطالعه و تحقیق در کتابهاى آسمانى هم بوده , و براى رسیدن به یک حقیقت سماجت وپیگیرى جدى معمول مى داشته است .
داسـتـان ملاقات ام اسلم همچنین است , که مى گویند: وى براى ملاقات با رسول خدا به خانه ام سلمه یکى از همسران آن حضرت وارد شد.

اما ام سلمه گفت : پیامبر(ص ) براى انجام کارى بیرون رفته است , ناچار ام اسلم نزد ام سلمه ماند تا این که حضرت رسول (ص ) به خانه آمد, و ام اسلم سوال خود را اینطور مطرح کرد:.

اى رسـول خـدا! پدر و مادرم به فدایت , من کتابهاى آسمانى را مطالعه کرده ام , و بدست آورده ام , کـه هـر پـیـامـبـرى وصى و جانشینى دارد, و جانشین خود را هم در زمان حیات خویش به مردم معرفى مى کند.

مثلا عیسى بن مریم (ع ) چنین کرده است , حال وصى تو کیست ؟.
پیغمبر(ص ) فرمود: وصى من در زمان حیات و بعد از وفات من , یک نفر است .

سـپـس آن حـضرت یک مشت سنگریزه را از زمین برداشت و آن را در کف دست خود نرم کرد, تا جـائیکه سنگریزه ها بصورت خاک نرمى درآمد,و بعد نگین انگشتر خود را که کار مهر کردن را نیز انـجـام مـى داد, روى خـاک گذاشت , و فرمود: وصى من از هم اکنون و بعد از وفاتم کسى است که قدرت چنین کارى را داشته باشد!.

ام اسلم , مى گوید: وقتى چنین قدرت و علامتى را در باره وصى رسول خدا(ص ) کشف کردم , به نـوبــت بـه خانه على (ع ) و فرزند او حسن (ع ) وسپس حسین (ع ) رفتم , و این قدرت فوق العاده و نـشـانـه وصــایـت رســول خـدا را, در آن سـه بـزرگـوار دریـافـت داشـتم و بـه دست آوردم , کـه وصـى پـیــامبـر(ص ) علـى (ع ) و بعـد فـرزند بزرگ او حسـن (ع ) و سپـس فـرزنـد دیـگر او حسـین بـن على (ع ) مى باشند.

وى با توجه به اینکه اهل تحقیق و مطالعه بود, با مشاهده این عمل پیغمبر(ص ) در باره اوصیاى آن حـضـرت به حقیقت دست یافت و دنبال کار خودرفت و پس از شهادت حسین بن على (ع ) هم در کـربلا, به خدمت على بن الحسین , یعنى زین العابدین (ع ) رسید و این قدرت معنوى فوق العاده را نیزاز آن حضرت مشاهده نمود, و به اطاعت او گردن نهاد.

زنان دانشمند و راوی حدیث//احمد صادقی اردستانی

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
-+=